Živila za mladosten videz kože

9 živil za mladosten videz kože

Ste vedeli, da obstaja cela kopica živil, ki jih lahko poimenujemo kar superživila, saj za kožo naredijo ogromno dobrih stvari? Ta živila so bogata s hranilnimi snovmi, ki preprečujejo staranje, poleg tega pa preprečujejo tudi poškodbe na koži in poskrbijo za svež, mladosten videz kože.

1. Brokoli: Vsebuje veliko vitamina C, ki je odgovoren za proizvodnjo kolagena v koži. Tako poskrbi za manjše število drobnih in malo večjih gub okrog oči in ust.

2. Divji losos: Vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki koži pomagajo, da zadrži vlago. Zato je vsa mehka in napeta.

3. Maline in borovnice: elagična kislina varuje kožo pred škodljivimi UV žarki, zato zavira tudi nastajanje gubic.

4. Paradižnik: Likopen v paradižniku prav tako preprečuje, da bi sonce poškodovalo kožo. Gre namreč za zelo močan antioksidant, ki uničuje proste radikale in preprečuje, da bi poškodovali celice.

5. Temna čokolada: Flavonoli, ki jih vsebuje kakav, izboljšajo cirkulacijo krvi v koži, s tem pa se poveča tudi dotok pomembnih hranilnih snovi.

Temna čokolada
Ste vedeli, da uživanje temne čokolade na kožo vpliva pozitivno?

6. Sladki krompir: Beta-karoteni uničujejo proste radikale, telo pa beta-karotene pretvarja v vitamin A, ki prav tako ščiti pred znaki staranja.

7. Ekstra deviško olivno: Ima močan protivnetni učinek, kožo pa ščiti pred škodljivimi UV žarki.

8. Zeleni čaj: Že ptički na veji čivkajo, kakšno bogastvo antioksidantov najdemo v zelenem čaju.

9. Laneno seme: Vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, ki ščitijo kožo pred sončnimi žarki ter s tem tudi pred staranjem.

Našteli smo 9 živil, ki bodo za vašo kožo naredila veliko dobrega. Poleg tega, da jih redno uvrstite na jedilnik, poskrbite tudi za to, da boste popili dovolj vode, svoj obraz pa redno zaščitili s kremo za sončenje. Le tako boste ohranili mladosten videz kože tudi v zrelih letih.