9 živil za mladosten videz kože

Živila za mladosten videz kože
Ste vedeli, da obstaja cela kopica živil, ki jih lahko poimenujemo kar superživila, saj za kožo naredijo ogromno dobrih stvari? Ta živila so bogata s hranilnimi snovmi, ki preprečujejo staranje, poleg tega pa preprečujejo tudi poškodbe na koži in poskrbijo za svež, mladosten videz kože.

1. Brokoli: Vsebuje veliko vitamina C, ki je odgovoren za proizvodnjo kolagena v koži. Tako poskrbi za manjše število drobnih in malo večjih gub okrog oči in ust.

2. Divji losos: Vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki koži pomagajo, da zadrži vlago. Zato je vsa mehka in napeta.

3. Maline in borovnice: elagična kislina varuje kožo pred škodljivimi UV žarki, zato zavira tudi nastajanje gubic.

4. Paradižnik: Likopen v paradižniku prav tako preprečuje, da bi sonce poškodovalo kožo. Gre namreč za zelo močan antioksidant, ki uničuje proste radikale in preprečuje, da bi poškodovali celice.

5. Temna čokolada: Flavonoli, ki jih vsebuje kakav, izboljšajo cirkulacijo krvi v koži, s tem pa se poveča tudi dotok pomembnih hranilnih snovi.

Temna čokolada
Ste vedeli, da uživanje temne čokolade na kožo vpliva pozitivno?

6. Sladki krompir: Beta-karoteni uničujejo proste radikale, telo pa beta-karotene pretvarja v vitamin A, ki prav tako ščiti pred znaki staranja.

7. Ekstra deviško olivno: Ima močan protivnetni učinek, kožo pa ščiti pred škodljivimi UV žarki.

8. Zeleni čaj: Že ptički na veji čivkajo, kakšno bogastvo antioksidantov najdemo v zelenem čaju.

9. Laneno seme: Vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, ki ščitijo kožo pred sončnimi žarki ter s tem tudi pred staranjem.

Našteli smo 9 živil, ki bodo za vašo kožo naredila veliko dobrega. Poleg tega, da jih redno uvrstite na jedilnik, poskrbite tudi za to, da boste popili dovolj vode, svoj obraz pa redno zaščitili s kremo za sončenje. Le tako boste ohranili mladosten videz kože tudi v zrelih letih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja