Sirotkine beljakovine v prahu

Zakaj na jedilnik dodati sirotkine beljakovine v prahu?

Ste vedeli, da sirotko zlahka lahko postavite ob bok ribam, jajcem, mesu in mlečnim izdelkom? Gre namreč za popolno vrsto beljakovine, ki vključuje vse esencialne aminokisline. Obenem pa je sirotka znana tudi po tem, da jo odlikuje njena praktičnost ter še nekaj izjemno specifičnih lastnosti, zaradi katerih je dandanes tako cenjena.

Sirotka v tekočini je predvsem v kmečkem okolju že zelo dolgo časa zelo cenjena. Ima namreč krepčilne lastnosti, obenem pa je dobra krma za živali. Ker pa se takšna oblika sirotke lahko hitro pokvari, na splošno tovrstna oblika med ljudmi niti ni tako cenjena.

Odlična alternativa temu so sirotkine beljakovine v prahu. Za to obliko sirotke je značilno, da ji pri predelavi odstranijo večji del laktoze in maščob. V praksi to pomeni, da sirotki družbo delajo le najbolj kakovostne beljakovine.

Kako nastanejo beljakovine v prahu?

Za pripravo kakovostnih beljakovin v prahu se uporablja izključno najboljše in sveže kravje mleko. Mleko se mora v prvi fazi izdelave beljakovin v prahu ohladiti na 4 °C, šele nato je pripravljeno za transport. Ohlajeno mleko se pripelje do linije za pridelavo mlečnih izdelkov, kot so jogurti, skute, sir in podobno. Na spodnji sliki si oglejte postopek, kako nastanejo beljakovine v prahu.

Kako nastanejo beljakovine

Mleko se najprej toplotno obdela, ker se s tem procesom odstranijo vse škodljive bakterije. Med nastanjanjem najrazličnejših mlečnih izdelkov nastaja še stranski produkt – sirotka. To je izjemno hranljiva tekočina, ki se zbere in s procesom filtracije povsem očisti. Na ta način nastane sirotkin koncentrat, ki se ponaša z izjemno visokim deležem beljakovin.

Očiščena sirotka se nato povsem osuši. Prah, ki pri tem nastane, se pripelje do linije za pripravo beljakovinskega napitka. Koncentratu se lahko dodajo še različni naravni okusi, na primer okus vanilije ali kakava.

Zakaj je dobro uživati sirotkine beljakovine v prahu?

Sirotkine beljakovine v prahu pogosto imenujemo tudi beljakovinski praški. Mnogi med vami bi potrdili dejstvo, da tovrstne beljakovine uporabljate tudi zaradi izjemne praktičnosti.

Po napornem treningu morda niti nimate pravega apetita, da bi zaužili skuto ali kaj podobnega. V tem primeru lahko posežete bo beljakovinskem napitku, ki je celo cenejši, poleg tega pa še odličnega okusa.

Sirotkine beljakovine poskrbijo za hitrejšo absorbcijo beljakovin. Obenem so odlične tudi pri izboljševanju odpornosti imunskega sistema. Beljakovinski praški so znani po popolnejšem profilu aminokislin.

Sirotkine beljakovine v prahu preprečujejo bolezni kosti ter spodbujajo sintezo antioksidanta glutationa. Mnogi s pomočjo tega hranila pridobivate na mišični masi, obenem izgubljate telesne maščobe ter poskrbite še za pospeševanje regeneracije po naporni in intenzivni vadbi.

Proteini Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein

Golden Tree 100 % All Natural Whey ProteinSicer pa si lahko odlične sirotkine beljakovine v prahu zagotovite z nakupom izdelka: proteini Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein. Ta predstavlja izjemno kakovostne 100 % naravne sirotkine beljakovine v prahu. Te namreč ne vsebujejo barvil, sladkorja, soje, glutena ali gensko spremenjenih organizmov. Izdelek je sladkan s tako imenovano stevijo, ki ne redi in tudi sicer ni škodljiva.

Golden TREE beljakovine iz sirotke so prav tako odličnega okusa, narejene pa so na domačih tleh, kar je še dodaten plus za vse kupce, ki prisegajo na domače izdelke. Če iščete kakovostne sirotkine beljakovine, vam vsekakor priporočamo, da jih preizkusite.