BIO živila za hujšanje

5 bio živil za hujšanje

Ste vedeli, da vam bio živila, torej ekološka oziroma organsko pridelana, lahko pomagajo shujšati hitreje kot običajna? Res je. Ne le, da bio živila skrbijo za vaše zdravje in vam tako pomagajo celo do daljše življenjske dobe, temveč so tudi veliko bolj bogata z mikro hranili. Med njimi so tudi takšna, ki telo spodbujajo k izgorevanju maščobe.

Katera bio živila pripomorejo k hujšanju?

Če želite, da bi bilo hujšanje čim bolj preprosto, posezite po organskih živilih, ki vsebujejo antioksidant resveratrol.

1. Najdete ga v rdečem grozdju, natančneje v lupini oziroma kožici grozdnih jagod. Če imate doma trto, ki jo vzgajate na naraven način, brez strupenih škropiv, potem si grozdje vsekakor privoščite. Ne le, da vsebuje antioksidante, temveč tudi mangan, kalij, vitamine C, K in B1. Je pa po drugi strani res, da grozdje hitro dvigne krvni sladkor. Torej z njim ne pretiravajte. Sicer pa še namig: resveratrol je tudi v rdečem vinu.

2. Borovnice so še en sadež, ki je neverjetno zdrav, saj vsebujejo obilo antioksidantov (tudi resveratrol). Borovnice so bogate z vitaminoma C in K, vsebujejo kalij in mangan, prav tako pa poskrbijo za vlaknine.

3. Organsko pridelana jabolka spadajo med tista bio živila, ki so nam najlaže dostopna. Jabolka velja pri hujšanju uživati zato, ker so bogata z vitamini in minerali, polna vlaknin (zato se počutimo siti), prav tako pa ne povzročajo hitrega dviga krvnega sladkorja. In zakaj je bolje poseči pri organskih? So majhna in bogata s koristnimi snovmi. Če se na velikost jabolk vpliva s kemikalijami, pa jabolka mikro hranil nimajo bistveno več, so pa precej bolj kalorična.

4. Zelena listnata zelenjava v trgovini ne zaide med bio živila tako pogosto kot sadje, vendar pa je tudi naravna vzgoja solate, ohrovta, špinače in podobnih zelenjadnic vse pogostejša. Zakaj so »zeleni listi« odlična pomoč za hujšanje? Ker vsebujejo veliko kalcija, ta pa je pomemben za pospešitev metabolizma.

5. Vam je bio paprika bolj všeč že zaradi izrazitejšega okusa? Po njej velja poseči tudi zato, ker spodbuja hujšanje. Vsebuje namreč izjemno veliko vitamina C, brez katerega je hujšanje nemogoče. Poleg tega pa seveda skrbi tudi za imunski sistem.